Egna kanalturer

1967 var jag jungman/hoppilandkalle/slussvevare, med mera, på SS Diana i trafik mellan Stockholm och Göteborg via Trollhätte kanal, Göta kanal och Södertälje kanal. Jag minns inte hur många gånger vi gjorde den resan tur och retur!

1973 Trollhätte kanal och Dalslands kanal tur och retur med M/Y Brith Ingrid - vår första riktiga båtsemester. Brith Ingrid är en Albin 21 som min far köpte ny 1972 och sålde 1975.

1977 Falsterbokanalen, Stockholms kanaler, Södertälje kanal, Göta kanal och Trollhätte kanal med M/Y Bibbi II. Bibbi II är en Nimbus 26, som min far köpte ny 1974, och som nu är i min ägo.

Sotenkanalen, Albrektssunds kanal och Eskils kanal - så gott som varje sommar när vi inte sticker iväg på långtur. Rekordet för Sotenkanalen är tur och retur tre gånger en säsong!

1976 till 1979 - Trollhätte kanal tur och retur en eller ett par gånger per säsong, då vi ömsom hade båten stationerad i Göteborg och i Sjökvarns hamn i Vänern.

1989 Telemarkskanalen i Norge

1991 - Limfjorden - räknas det?

1995 Trollhätte kanal, Säffe kanal med Vikingaleden och Dalslands kanal upp till Håverud i M/Y Bibbi II.

1998 Polska, tyska, nederländska och danska (jodå!) kanaler. Läs mer om detta här. Det är en dagbok/loggbok över den kanalresa jag och familjen gjorde med M/Y Bibbi II i samband med att jag firade min 50-årsdag.

 


"Kanalskeppare" Bosse Arnholm med sin Bibbi II inne i lyftverket i Rothensee i utkanten av Magdeburg i Tyskland.

Inne i lyftverket i Niederfinow i Havel-Oder-kanalen i Tyskland.


2000 Albrektsunds kanal, Sotenkanalen, Dalslands kanal och Trollhätte kanal i M/Y Bibbi II.

2004 Christianshavns och Wilbers kanaler i Köphenhamn, Falsterbokanalen, delar av Lindöströmmen i Kalmar, Spårösund, Gränsö kanal, Femöresunds kanal, Dragets kanal, Strömmen, Muskö kanal, Dalarö kanal, Runmarö kanal, Hölö kanal, Harö kanal, Tranviksströmmen på Djurö, Strömma kanal, Kolström, Baggenstäket, Skurusundet, Djurgårdskanalen, Ålkistan, Stocksund, Hällsund, Oxdjupet, Stegeholm, Kodjupet, Siarösundet, Suezkanalen på Rödlöga, Lemströms kanal på Åland, Brevikssundet och Stakströmmen, Sikmarösundet, Träskö kanal, Karl Johansslussen, Pålsundet och Långholmskanalen, Stäket, Törnbyvikens kanal, Södertälje kanal, Göta kanal, Ekenleden och Trollhätte kanal.
Läs mer om detta här.

2011 Tyska, nederländska, belgiska, franska och danska kanaler. Läs mer om detta här. Det är en dagbok/loggbok över den kanalresa jag och hustrun Ingrid gjorde med M/Y Bibbi II i samband med att vi firade vår pensionering.


Sänd gärna kommentarer och fler uppgifter till: mig!

Tryck här för att komma tillbaka till kanalstart-sidan.

 

Denna sida ändrades senast